Artıq yağlardan xilas olmaq istəyənlər qəhvə içərkən içərisinə limon şirəsi əlavə etsinlər.
Gündəmtv.az Axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, qəhvə istehlakı maddələr mübadiləsini sürətləndirə və yağ yandırılmasını artıra bilər. Üstəlik, qəhvənizə əlavə edilən cəmi 3 damcı limon şirəsi belə bu effekti artırmaq üçün kifayətdir. Qəhvə və limonun hər birinin sağlamlığa çoxlu sübut edilmiş təsirləri olduğunu hamı bilir.
Qəhvə və limon demək olar ki, hər mətbəxdə tapılan iki ümumi tərkib hissəsidir. Qəhvə ilk növbədə mərkəzi sinir sistemini stimullaşdıran, ayıqlığı və əhval-ruhiyyəni artıran kofein tərkibinə görə üstünlük təşkil edir.
Limon sitrus cinsinə aid bir meyvədir. Portağal və naringidən sonra dünyada ən çox istehsal edilən üçüncü sitrus meyvəsidir. Onlar C vitamini və antioksidantların, eləcə də bir çox digər faydalı bitki birləşmələrinin əla mənbəyidir. Buna görə də insanlar onları əsrlər boyu müalicəvi xüsusiyyətlərinə görə istifadə etmişlər.
Həm qəhvə, həm də limonun bir çox sübut edilmiş sağlamlıq faydaları var və bunlar əsasən onların yüksək antioksidant tərkibi ilə əlaqədardır. Bu molekullar bədəninizi həddindən artıq sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur.