Dubay şokoladı ürək-damar xəstəliklərinə səbəb ola bilər.
Gündəmtv.az baku.ws-ə istinadən bildirir ki, bu barədə həkim-endokrinoloq Veronika Savenko bildirib.
Ekspert qeyd edib ki, Dubay şokoladında çoxlu miqdarda yağ və şəkər var. Buna görə də bu şirniyyatın həddindən artıq istifadəsi "şəkərin yüksək səviyyəyə qalxmasına, insulin istehsalının artmasına və toxumaların zədələnməsinə" səbəb ola bilər.
"Yüksək yağ və şəkər tərkibi orqanizmimizdəki hüceyrələrə zərər verən qlikasiya məhsulları yaradır", - deyə Savenko qeyd edib.
Desertin əsas zərəri onun tərkib hissələrinin - şokolad, qoz-fındıq, fıstıq pastası və xəmirinin həddindən artıq kalorili olmasıdır.
Beləliklə, bu şirniyyatı daim istifadə edərkən insan artıq çəki ilə qarşılaşa bilər.
Ekspert əlavə edib ki, artıq çəkidən sonra ürək-damar xəstəlikləri, 2-ci tip şəkərli diabet, ateroskleroz kimi bütün risk faktorları var.
Beləliklə, mədə-bağırsaq sisteminə çoxlu miqdarda yağ daxil olduqda şişkinlik, ishal, şişkinlik və pis xolesterinin səviyyəsinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər.